…αρκετά με την έκθεσή μου στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου. Είπα να κάνω μία βόλτα, πιο χαλαρά αυτή τη φορά και όχι τρέχοντας στην πόλη, όπως όλοι οι κάτοικοί της. Αν λέμε οτι στην Αθήνα ο κόσμος περπατάει …βιαστικά, πού να δείτε τους Λονδρέζους. Αγχώνεσαι και μόνο να τους βλέπεις…

Αν και Φεβρουάριος, ο ουρανός καθαρός από σύννεφα και το βαθύ γαλάζιο γράφει πολύ ωραία πάνω από τα ενυπωσιακά κτίρια της Regents Str. κοντά στο Piccadilly Circus, από όπου και η πρώτη φωτογραφία.

Η βόλτα συνεχίζει στο Notting Hill με το μεσογειακό του χρώμα και τα πολύχρωμα κτίρια. Μία από τις πιο γραφικές περιοχές του Λονδίνου, γνωστό και από την ομώνυμη ταινία με τους Hugh Grant και Julia Roberts. Βρήκα το βιβλιοπωλείο στο οποίο δούλευε ο Hugh, αλλά …δυστυχώς, ο ίδιος έλειπε διακοπές.

H Tower Bridge σπάνια έχει φωτογραφηθεί τέτοια εποχή χωρίς να είναι καλλυμένη από τα πυκνά σύννεφα του Λονδίνου. Η τύχη μου συνεχίζει με τον καλό καιρό κι έτσι …τυπική φωτογραφία της γέφυρας, αλλά ο ουρανός εδώ, κάνει τη διαφορά.

Λεπτομέρεια από τα κτίρια του City του Λονδίνου, στο τμήμα κάτω από τον Τάμεση, δίπλα ακριβώς στη Tower Bridge. Εδώ παίζονται τα …μεγάλα παιχνίδια!

Επιστροφή στους χαλαρούς και εύθυμους ρυθμούς της Covent Garden. Αλήθεια, πού στέκεται το …Φάντασμα της πλατείας?

Μέσα δε στην Covent Garden, ο βιολιστής της μπάντας, εκτός από καλός μουσικός είναι καλός και στο …σπάσιμο της μέσης!

Όσο και αν ψάξουμε στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, κτίρια με …τέτοια χρώματα, δεν πρόκειται να βρούμε.

Σε ένα επόμενο post, επιπλέον υλικό από τις βόλτες στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ …θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας.